Blog over Serious Gaming en Onderwijs

Kies een ander
vak / niveau »
Economie HAVO/VWO Economie VMBO LOB Be Involved

Blog

Hier delen Kees Meershoek, Guus Meijer en de rest van het Be Involved-team hun gedachten over het onderwijs en Serious Gaming. 

Kees Meershoek specialiseerde zich aan de TU Delft in het behalen van leerrendement middels Serious Gaming. Zijn werk is uitgegeven in boekvorm; Perspectives on Culture and Agent-based Simulations. Hij ontwikkelde meerdere succesvolle serious games voor de energie sector en de financiële branche. Sinds 2010 zet hij zich met Be Involved in om ook het voortgezet onderwijs te laten profiteren van deze krachtige didactische werkvorm. Inmiddels werkt 1 op de 4 scholen in Nederland met de economie havo/vwo spellen van Be Involved en vormen de economie vmbo spellen de snelst groeiende economie methode van Nederland. Op dit blog zal Kees zijn visie geven op Serious Gaming en haar toepassing in het onderwijs.

Na in 2010 afgestudeerd te zijn als biotechnoloog aan de TU Delft stond Guus voor de keuze; verder in de techniek of toch richting het onderwijs. Gedurende zijn studie deed Guus verschillende ervaringen op binnen het onderwijs. Hij groeide uit van bijlesdocent tot docent biologie en scheikunde en ontwikkelde voor een plaatselijke universiteit in Mozambique het vak Microbiologie voor eerstejaars studenten. De vraag 'Hoe kun je zoveel mogelijk leerlingen bij de les betrekken?' stond voor Guus altijd centraal binnen deze projecten. Een vraag waar Guus in 2010 besloot zich voortaan volledig mee bezig te houden. Guus zal hier zijn visie met jullie delen over de nieuwste onderwijs ontwikkelingen met specifieke aandacht voor onderwijsmethoden en technologieën.